sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Kirppislöytöjä: kolme erilaista paitapuseroa

Tykkään kierrellä kirppareilla. Kiehtovaa siitä tekee se, ettei koskaan voi tietää mitä löytää toisin kuin normikaupoissa. Itseäni ihastuttavat eniten vuosikymmenten takaiset vaatteet, jotka saattavat olla uudenveroisessa kunnossa. Suurin heikkous minulle ovat takit. Yhteen aikaan kannoin niitä kotiin jokaiselta kirpparireissulta. Sittemmin olen koettanut päästä ko. tavasta. Takit nimittäin on todella tilaavieviä...

Aloitettuani tuunaus- ja second hand-vuoteni olen luonnollisesti vieraillut jo useamman kerran kirppiksellä. Alkuinnostusta ja menee varmasti ohi jossain kohtaa. En haluaisi hamstrata kirpparivaatteitakaan turhaan vaan enemmänkin hankkia sellaisia takuuvarmoja ja pidettäviä vaatteita. Uskon, että nämä tässä esittelemäni puserot vois olla sellaisia.

1. Pese-ja-pidä-paitaMusta retrohenkinen polyesterpaitis. Kivana yksityiskohtana edessä sidottava kankaanpala ja riihikaulus (vai miksi sitä nyt kutsutaankaan). Istuu täydellisesti ilman mitään tuunauksia. Pistin tänään sen päälle tiukkojen farkkujen kanssa ja runsaasti helmiä ranteeseen. Kynähameen kanssa se toimisi varmasti esim. työvaatteena hienosti.

Uskon, että tästä tulee kestosuosikki. Toimii siinä missä musta poolokin, mutta on pikkasen mielenkiintoisempi vaatekappale. Ok, materiaali on aika 70-lukua, mutta on ainakin helppohoitoinen. Löytö Toppila-Centeristä ja maksoi euron. Helmi siis <3

2. Miesten valtava sininen työpaita
Tämän paidan bongasin Pelastusarmeijan kirppikseltä. Se on miehistä kokoa XL ja yltää mua polviin saakka. On muuten SOS-Asun valmistama ja Haukiputaalla kaiken lisäksi. Pakkohan se oli siis ostaa. Tämän paidan materiaali oli myös ihan järkyttävän kestävän ja huipun oloinen. Bonuksena hauskat isot taskut ja kaunis tummansininen väri.

Tämä on siis täysin tuunattava. Ajattelin kokeilla tähän Trashion-kirjasta löytyvän puhvihihapaidan. Helmaa tässä mun ostamassa paidassa on aika runsaasti, joten vielä vähän arvon tuleeko siitä sittenkin paitamekko vai lyhennänkö jakun mittaan. 

3. 80-luvun helmi. Valkoinen olkatoppaus-paitis kultanapeilla <3


Viimeinen löytö on aika karsee, varsinkin meidän 80-luvulla nuoruutensa eläneiden silmään. Valkoinen laatikkomallinen paitis kunnon olkatoppauksilla (jotka luonnollisesti paistaa läpi) ja vielä bonuksena ne kultanapit. Voisko ihanampaa toivoa??? No ihan tällaisena sentään en ajatellut tätä päälleni nykäistä eli tätäkin muokataan mun pikku käsityöpajalla.

Materiaali on taas sitä ihkua polyesteria, mutta se laskeutuu uskomattoman nätisti. Lisäksi tämän kyseisen paidan hihat on ihanan runsaat ja puhvit. Niihin lumouduin täysin. Suunnittelin siis vaihtavani tähän napit, kaventavani miehustaa ja lyhentäväni tätä jonkin verran. Lisäksi joku kiva rusetti tai muu nauha kaulukseen voisi olla kiva lisä. No ehkä saatan myös poistaa nuo olkatoppaukset :D  Tämäkin löytyi Toppila-Centeristä.

Tulevina aikoina selviää mitä näistä kahdesta viimeisestä paidasta tulee. Stay tuned :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti