sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Nyt tulee vaatevallankumous!

Kuin tilauksesta tänä vuonna 24.4 vietetään vaatevallankumouksen päivää. Lainaan tähän Facebook-sivuston kuvauksen siitä mistä tässä oikein on kyse:

"Sinullakin on varmasti vaatekaapissasi vaate, jota käytät vuodesta toiseen. Jonka olet ostanut tutulta tekijältä. Jota hellit ja vaalit. Ehkä se on mummolta peritty tai tuo muistoja tärkeästä elämänvaiheesta. Mutta mikä tärkeintä, vaatteellasi on tarina!

24.4.2014 vietetään Vaatevallankumousta, ja silloin kerromme vaatteidemme tarinoita ja näytämme, että arvostamme vaatteissamme jotain ihan muuta kuin viimeisimpiä sesonkeja ja halpoja hintoja. Osoitamme vaateteollisuudelle, että olemme täysin kyllästyneitä siihen, että vaatteita tehdään epäinhimillisissä, jopa tappavissa oloissa."


Huippua tästä tekee omalta kohdaltani se, että pääsen esittelemään tämän varjolla teille myös helmiä omasta vaatekaapistani ja myös kenkävarastoista. Vaatevarastoa läpikäytyäni huomasin, että mulla on aika monta vallankumouksellista vaatetta, jotka palvelevat mua sesongista toiseen. Osa alkaa olla jo niin kulahtaneita, että ne odottavat yhtä hyvää seuraajaa. Päädyin siis tekemään tuunausprojektien lisäksi juttusarjaa näistä vaatekappaleista. Toivottavasti tykkäätte ja innostutte itsekin samalla omista vallankumouksellisista vaatteistanne :) Ja käykää ainakin tykkäämässä Vaatevallankumouksen virallisesta Facebook-sivusta, jos aihe yhtään kiinnostaa.Aloitan tämän sunnuntain asusta, jonka kaikki osat kenkiä lukuunottamatta kuuluvat tähän kategoriaan. Housut taitaa olla tuoreimmat. Ehkä vuodelta 2008. Laitan ne aina välillä syrjään, mutta nyt varmaan kahden vuoden tauon jälkeen ne tuntuvat taas kivoilta. Merkki Only eli haplatuotannolla mennään. Myös raitainen paita on halpistuotantoa ja ostettu muistaakseni Citymarketista. Siitäkin lienee ainakin 5 vuotta aikaa. Jostain alennusrekistä sen poimin, kun siinä viehätti tuollainen aasialaistyylinen leikkaus kauluksessa.Villatakki on sitten oma lukunsa. Se on äitini itselleen neuloma ja siksikin tosi arvokas. Se on ollut mulla aina välillä omassa vaatekaapissa, mutta muistaakseni viime keväänä sen taas uudelleen otin käyttöön. Malli on ihana klassikko ja toimii talvella sisätiloissa. Keväällä ja syksyllä se ajaa myös välillä takin virkaa.Tästä vaatevallankumoukseen valmistautuminen siis alkaa omalta osaltani. Ajattelin julkaista jonkun uuden pitkään käytössä olleen vaatteen tai kenkäparin joka viikko ennen 24.4. Saatte sitten vaikka äänestää omaa suosikkia niin katsotaan mikä on kollektiivisen mielipiteen perusteella paras mun iättömistä vaatekappaleista.

Ensi kerralla esittelen miten taioin saappaille jatkoaikaa nilkkureina. En olisi uskonut ikinä tuunaavani kenkiä, mutta nyt ne on jo lähes valmiit ja omasta mielestä myös aika hienot.

2 kommenttia:

 1. Hirveän mielenkiintoinen aihe, että mitkä vaatteet ovat/päätyvät luottovaatteiksi. Sitä ei ostaessa voi edes oikein ennakoida, joskus epäilyttävästä heräteostoksesta tuleekin aarre ja pitkään metsästetty vaate jääkin lopulta vähälle käytölle. Ainut sääntö, joka toimii itselläni edes kohtuullisesti on se, että ostaa vain vaatteita, joitka haluaisi laittaa päälle heti huomenna.

  Äänestän jo nyt tuota villatakkia, se on aivan ihana. Äiti lupasi juuri tehdä villatakin, joten pitääpä miettiä...

  Johanna (joka ei osaa käyttää muita vaihtoehtoja kuin nimetön. Sen vuoksi en ole saanut edes kommentteja jätettyä aiemmin, vaikka ihkuttamisen aihetta olisi ollut, etenkin niistä pikkumiesten uusista vaatteista)

  VastaaPoista
 2. No huippua, kun nyt tulit kommentoimaan. Ja hei hyvä sääntö tuo. Itsekin pohdiskelin vaatekaappia katsellessa, että onpas nämä erilaisista paikoista tulleita nämä mun luottovaatteet. Tosin joskus mulla itsellä kestää vähän aikaa vaatteen "sisäänajossa". Eli pitää fiilistellä minkä kanssa uutta vaatekappaletta voisi pitää ja mitkä asusteet olis hyviä.

  Tuo villatakki on ihan huippu kyllä. Äiti on sen neulonut joskus 80-luvulla ja se ei ole käytössä mennyt yhtään miksikään. Ainoa huono puoli siinä on, että se on hivenen paksu sisätiloihin. Nykyään talot on aika paljon lämpimämpiä kuin muutama vuosikymmen sitten.

  VastaaPoista