keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Projekti 3: miesten paidasta puhvihihainen mekko
Tämän vuoden kolmas projekti on valmis. Sain kuin sainkin tehtyä tummansinisestä miesten paidasta mekon. Ohje siis Trashion-kirjasta. Ohjeen lisäksi lisäsin istuvuuden takia mekkoon myös taakse kaksi muotolaskosta. Muuten seurasin kirjan ohjetta.

Mekko oli hihojen osalta yllättävän haastava, joten ihan ensimmäiseksi tuunaukseksi en sitä voi suositella. Ompelutaitoa ja näkemystä se vaatii jonkin verran. Hihoja jouduin muokkamaan kolmeen otteeseen, mutta sanoisin, että nyt ne on tosi hyvät.

Ensimmäisellä yrityksellä olkasauma jäi liian kauas sivulle, joten kavensin olkaa tekemällä rypytyksen alle pienen sisäänoton. Tässä näkyy ylimääräinen sauma:Toinen korjaus tehtiin itse hihaan. Mies kommentoi, että olkapäät on pikkasen runsaat. No olinhan ne omaankin silmään, en olis vaan jaksanut enempää muokata. No otin hihan puhveja sitten sisään muutamalla tikillä ja heti näytti paremmalta. Kiitos kulta rehellisyydestä :)

Tähän mennessä viimeinen korjaus piti tehdä hihojen takasaumaan. Olin jo pukenut päiväksi paidan päälle ja sänkyä pedatessa kuului "raks". Hiha aukesi molemmista takasaumoista eli tällaisenaan ei sopinut kotiäidin vauhdikkaaseen arkeen. Tein siis lopulta niin, että jätin takaosaa hieman kiinnittämättä, jotta takana olisi enemmän liikkumatilaa. Katsotaan kestääkö tämä näin.. Hihojen liikkumatila (ja epäsymmetrisyys...) näkyy tässä takakuvassa

Tässä vielä kuvia rikkoutuneesta hihasta.


Onneksi lopputulos kuitenkin palkitsee ja kokonaisuutena tämä tuunaus kaikkien mutkien jälkeen näyttää ihan kivalta ja ennenkaikkea toimii muutosten jälkeen myös arjessa. Kuvassa se on samanväristen sukkahousujen kanssa, mutta toimii monenlaisten alaosien seurana. Kenkinä tähän asuun valitsisin beiget bootsit. Ne on suutarilla, joten siksi tällainen sisälook.

Kyseinen vaate oli nimenomaan se, johon hehkuttamassani Trashion - kirjassa erityisesti ihastuin. Siksi halusin tämän kokeilla ja oon pelkästään tyytyväinen, että tuli tehtyä. Kyseistä kirjaa suosittelen kaikille ompelemisesta ja muodista kanssainnostuneille, koska siitä saa vinkkejä kaikenlaisiin vaatteiden tuunaukseen liittyviin tekniikkoihin ja myös kirpputoriostoksiin. Jos ei heti halua hankkia kirjaa niin kannattaa tarkistaa paikallinen kirjasto.

Nyt alan keskittymään muutamaan neuleprojektiin. Ne on menossa lahjaksi ja pitäis olla valmiita vielä tässä kuussa.. Onneksi on viime tippa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti