sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Välikäsityönä kypärälakki ja trikoohuivi lapselle omasta paidasta

Olin ajatellut pitäytyä ruodussa ja neuloa vimmatusti vaan kahta lahjaa. No en malttanut kuitenkaan mieltäni ja sitäpaitsi lapsi tarvi uuden kypärälakin. Tämä on siis niitä välikäsitöitä. Oon oppinut, että jos pääasiallinen homma (tässä tapauksessa neulepusero) tökkii, voi aina tehdä välikäsityön. Ne on aina tällaisia vähän aikaa vieviä ja niistä saa sen "valmiiksi saamisen"-tunteen nopeasti. Ja taas jaksaa veivata sitä puulle maistunutta käsityötä :)

 Tässä tulee siis teillekin taas vinkki miten vanhasta omasta vaatteesta voi tehdä jotain pientä lapselle.Lähtökohtana paita, joka oli siis niin risa, ettei sitä enää kehdannut käyttää. Oon muuten tämänkin ostanut joskus kirpparilta ja käyttänyt vuosia eli on meinaan palvellut pitkään ja sai vielä jatkoaikaa.

Kuva paidan kainalosta todisteeksi, että pidetty on:


Leikkasin hihoista palaset kypärälakkiin ja tein etuosan resorin toisesta vanhasta paidasta. Raidatkin mätsäsi jee :)

Kaavan piirsin summittaisesti vanhasta kypärälakista hieman kokoa suurentaen ja hyvä tuli. Alla vähän kuvitusta työvaiheista:

1. Alkuperäinen paita


2. Hihat leikattuna auki ja vanha kypärälakki mallina.


3. Leikattuna mallia
4. Valmis lakki


Tämäkään ei ihan kerralla onnistunut. Mun piti kaventaa ja lyhentää kehystävää resoria kertaalleen, mutta sitten istuikin kun hanska. Oon tosi tyytyväinen. En ole itse nin kauhean innostunut kauppojen yksivärisistä kypärälakeista. Sitäpaitsi raitaa ei voita mikään niinkuin ehkä ootte saattaneet huomata.

Lisäksi leikkasin miehustasta yhden pienehkön neliöhuivin kevättä varten. En nyt ole ihan varma olisko se tarpeeksi iso, mutta käytössäpä sitten näkee toimiiko ollenkaan. Tässä kuva:Itsellehän vanhasta paidasta olis voinut tehdä mm. pipon tai leveän pannan, mutta tarpeesta johtuen tämä meni kuopukselle.

Ensi postauksessa "kaikki osaa" -ideoita talviasusteisiin, joita oon viime vuosina toteuttanut. Ja lupaan, ne on todella helppoja!

2 kommenttia:

 1. Onpa kiva pipo! Itse tein just viikonloppuna mun miehen villapuserosta itselleni mekon. Täältä löytyy: http://amria2.vuodatus.net/lue/2014/02/ei-tullut-tuluskukkaroa-tuli-mekko
  Itsekin tykkään tehdä vanhasta uutta (tosin aikaa ei vaan tahdo oikein olla). Sain vinkin sun blogista ja taidankin jäädä seuraamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva, jos jäät lueskelemaan. Hieno oli kyllä sun mekkokin!

   Poista