tiistai 4. helmikuuta 2014

Projekti 2: mekosta paidaksi ja pohdintaa huonoista hankinnoistaTänään muokkauksen kohteena oli blogin ulkoasun lisäksi jonkun vuoden vanha lepakkohihainen mekko. Mekossa ei sellaisenaankaan ollut varsinaisesti mitään vikaa. Mulla vaan on jo aika monta harmaata mekkoa kaapissa ja siksi tämä vähiten mieleinen on jäänyt lähes käyttämättä.

Tässä mekko:Työvaiheet seuraavasti:

1. Leikkaa helma irti laskoksen alta. Laskoksesta tulee siis puseron uusi helmapäärme. Kätevää :)
2. Laita pusero päälle ja helma kaulukseksi uuteen paitaan. Jos tarvetta päärmää leikattua reunaa ja kiinnitä kaulusta pääntielle. Itse tein näin istuvuuden takia. Voisi toimia irrallaankin.
3. Valmis!

Tarkempaa kuvaa kauluksesta


Jos tämä ei ole helppoa modifiointia niin ei sitten mikään! Saksilla selviää ja jos haluaa hifistellä,voi myös käyttää neulaa ja lankaa. Tärkein työkalu lienee mielikuvitus. Jo nyt olen huomannut miten kätevä Pinterest on ideoiden keräämiseen. Sieltä olen jo monta hyvää vinkkiä bongannut ja ne voi kätevästi tallentaa siellä.

Stailaus on itselle tämän paidan osalta ehkä se haastavin. Ehkä johtuu siitä, etten lepakkohihoja ole kuitenkaan omakseni välttämättä kokenut. Nyt puin sen suosikkihameeni ja niittivyön kanssa. Saappaat on mun suosikit ja nyt keksin kääntää niistä vähän yläreunaa, kun olisivat muuten olleet asuun liian pitkät. Ymmärtänette, että en kulje ohuissa sukkahousuissa Pohjois-Suomessa talvella, mutta mustat tai harmaat sukkahousut näyttivät vähän tunkkaiselta. Pitänee ostaa valkoiset, vai saiskohan ihonvärisiä paksumpana?
No miksi sitten olen ostanut lepakkohihaisen mekon, jos ne ei oo mun tyylisiä? Hankin mekon joku vuosi sitten joulua varten viime hetken paniikkihankintana, kun mulla ei taaskaan ollut mitään päällepantavaa... Siitä johtuen mekko ei ihan täydellisesti ollut mieleiseni, mutta ostin "tarpeeseen". Tästä pääsenkin sujuvasti postauksen toiseen aiheeseen eli turhiin/huonoihin hankintoihin.

On varmaan monia tilanteita, jolloin tulee ostettua sellaista, joka ei olekaan ihan omannäköinen juttu. Blogin ekologiseen teemaan soveltuen, haluaisin oppia välttämään näitä tilanteita ja turhia ostoksia. Itse tiedostan lankeavani tähän erityisesti, kun etsin lyhyellä varoitusajalla jotain kivaa päällepantavaa erityistilanteeseen, esim. juhliin. Silloin usein tulee ostaneeksi jopa sen vähiten huonon vaihtoehdon hätäpäissään. Olkoon tässä mulle vaikka vuoden 2015 uuden vuoden lupaus. Juhliin mennään aina vanhassa mekossa. Tänä vuonna samaa ongelmaa ei ole, kun olen sujuvasti kieltänyt itseltäni turhat shoppailut. Kirpparilla on paljon vaikeampi paniikkishoppailla.

No mistä ne juhlavaatteet sitten löytyy, jos ei saakaan ostaa uutta ihanaa mekkoa? Ainahan sen ihanasti istuvan ja hyväksi todetun mekon voi stailata eri tavalla. Kukka rintaa, eri kengät, uusi vyö, satiininauha vyötärölle rusetille, hartiahuivi tai kevyt jakku... Mahdollisuudet on lukemattomat. Ja mekkoa voi myös tuunata, jos ei se enää malliltaan miellytä tai helmaa pitää lyhentää tms.

Lisäksi muista ennakointi. Jos löydät hyvin istuvan, kauniin ja ennenkaikkea omantyylisen juhlamekon, osta se, vaikkei juhlia olisikaan tiedossa. Silloin se ihana ja uusi mekko on valmiina, kun kutsu juhliin tulee.

Onko muilla samanlaisia kokemuksia ja yhtä huonoja shoppailutottumuksia?  Vai oliko nämä enemmän tämmöisiä note-to-self- muistiinpanoja?

Niin ja mun blogilla on eka lukija. Et muuten usko ensimmäinen lukijani miten kannustavalta tuntui bongata sinut. Kiitos, you made my day <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti