keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Projekti 4: vanhoista saappaista McQueenin inspiroimat nilkkurit

Oon niin innoissani tästä blogista ja ennenkaikkea siitä, miten se on vaikuttanut minuun. Aiemmin saatoin vatvoa jotain muutosprojekteja jopa vuosia, joo luit oikein: vuosia.... Nyt vaan tartun toimeen ja tadaa: uusia juttuja syntyy. Perfektionisti minussa on väistymässä ja luovuuden määrä kasvaa sitä mukaan uusiin sfääreihin.
Niin ihanaa ja vapauttavaa.

Tänään siis esittelyssä äidin vanhat saappaat, joista muokkasin itselleni nilkkurit. Inspiraatiota sain näistä Alexander McQueenin nilkkureista. Eihän ne tokikaan samanlaiset ole, mutta vähintään samanhenkiset.


Alkuperäinen saapas:Lopulta tämä projekti osoittautui yllättävän yksinkertaiseksi, vaikka muutamia muutoksia jouduin matkan varrella tekemään, kun lopputulos ei ihan samantien miellyttänytkään. Itse epäröin kovasti tarttua kenkiin muutoskohteena, mutta olen niin iloinen, että kokeilin. Eniten pelkäämäni vaihe eli
nahan ompelu ilman nahkaneulaa sujui aivan moitteettomasti. Myös rima oli asetettu aika matalalle, koska kyseessä olevat saappaat on palvelleet ensin äitiä ja sitten itseäni varmaan jostain 80-luvulta saakka. Eli jos menee pieleen, ei ole katastrofi.

Otin kuvia myös työvaiheista, joten tämä on samalla tämmönen mini-tutorial.

1. Leikkaa saappaasta varsi irti nilkan kohdalta


2. Leikkaa poistetusta varresta sopivan kokoinen kaitale uudeksi käänteensi nilkkuriin. Tässä vaiheessa kannattaa saapasta sovittaa.3. Ompele varsiosa paikalleen niin, että käännettynä varren nahka jää päällimmäiseksi.


4. Tässä vaiheessa itse huomasin, että kun nilkkureiden vuoret tiedottaa rumasti, joten laitoin nilkkoihin vielä käänteen sisään löysähkön kuminauhan ja ongelma ratkesi. Koitin ensin  liimata nahkasta palaset nilkkurien sisäosaan vuoria peittämään, mutta nahka ei toiminut ollenkaan ja jouduin repimään sen pois. Se ei luistanut jalkaan vedettäessä ja irtosi, vaikka liiman pitäisi olla ihan hyvää.

5. Liimaa tai ompele uudet koristeet paikalleen. Kiinnitin itse napit leikkaamalla varteen reoän ja reiän kautta laitoin napin kiinni nahkaan ohuella rautalangalla.

6. Itse käsittelin pohjien sivustat vielä niin, että niistä tuli mustat. Vanhan saappaan pohjan reunan sävyt olivat ryumasti jo kuluneet. Laiton pohjaväriksi mustaa permanent-tussia ja sen päälle vetäisin tavallista kenkälankkia. Nähtäväksi jää miten hyvin nämä pysyy.

Ja voila, uudet kohtuu katu-uskottavat nilkkurit on valmiit.Jos innostutte testaamaan kenkiä muutoskohteena niin kannattaa valita tällaiseen saappaasta nilkkufiksi transformaatioon ilman vetoketjua oleva kenkä. Silloin homma on simppelimpää. Lisäksi vanhoja kenkiä voi toki muokata uusilla koristeilla ihan lukemattoman monilla tavoilla. Uusi maali, rusetteja, koruja, niittejä. You name it! Eli kaikki vaan kaivamaan vanhoja kenkiä varastosta ja miettimään miten niistä saisi ajankohtaisemmat.

Ai niin, mun blogi oli noteerattu myös Vaatevallankumouksen Facebook-sivuilla, josta oon tietty ihan otettu :) Niin hienoa olla taas osana jotain suurempaa, pienistä vallankumouksista tulee vielä iso sellainen. Käykää siis tykkäämässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti