tiistai 18. maaliskuuta 2014

Pieni kappale vaatevallankumousta ja ajatuksia tyylistä

Esittelen seuraavaksi pienen mutta tärkeän vaatekappaleen, jonka olen omistanut jo kohta 16 vuotta. Kyseessä on Ranskasta vaihto-oppilasvuotenani hankkimani käsityönä tehty huovutettu myssy. Tässä se on alkuperäisessä muodossaan.Tälle originaalille en ole enää vuosiin lämmennyt ja alunperinkin hieman mietin miten tykkään pitää tuollaista slogania päässäni. Totta puhuen lakki kyllä olikin naftaliinissa tässä välissä varmaan 8 vuotta kunnes sen kaivoin esiin varmaan viitisen vuotta sitten. Mietin ensin voisinko peittää kirjoituksen jollain kankaalla. Aikani lakkia pyöriteltyäni huomasin, että sen sai rullattua auki ja siitä tuli ikäänkuin vahingossa pitkän mallinen pipoa muistuttava yksilö. Laitoin kirjoituksen taakse ja ruttasin sen takaraivolle pois näkyvistä. Ja siinä mulla olikin täydellinen musta talvilakki päivitettynä tähän päivään.
Joskus jos oikein villiinnyn olemaan vähän " boho chic", en edes käännä lakin reunaa vaan annan sen olla vielä lörppänämpi. Usein päädyn konservatiivisempaan linjaan, kun oon enemmän tämmönen wanna-be boho chic. Mutta jatkan silti Rachel Zoen tyylin ihailemista. Ja aion jonain päivänä omistaa vielä karvaliivin <3Tämä lakin uusi elämä toimiikin oivana aasinsiltana toiseen aiheeseeni eli tyylin päivittämiseen. Mietin tuossa joku aika sitten, että millä keinoilla onnistun itse päivittämään jollain tasolla tyyliäni ajan tasalle, vaikka en ole viime vuosina kovinkaan paljon uusiin vaatteisiin tai asusteisiin sijoittanut. No tuunaus toki on yksi keino. Mutta entäs sitten jos ei osaa tai halua tehdä käsitöitä? Tämän pohdinnan tuloksena mulle tulikin mieleen myös muutama hieman helpompi tapa päivittää tyyli:

  1. Hiustyylin päivittäminen ja trendikkäiden kampausten suosiminen. Tällä hetkellä on pop laittaa nuttura päälaelle :)
  2. Huivin sitominen aina sesongin tyyliin sopivasti. Vaikka tuubihuivit on nyt in, voi ihan normihuivinkin sitoa näyttämään tuubimalliselta, kun piilottaa päät huivin sisään
  3. Farkkujen ja housujen lahkeiden kääriminen tai käärimättä jättäminen, sesongin tyylin mukaan. Sama koskee hihoja.

Oliko nämä liian itsestäänselviä? Kuitenkin ihan paras vinkki on pukea päälle aimo annos itseluottamusta ja luottaa omaan makuunsa ja tyyliinsä. Monenlaisessa lookissa voi näyttää hyvältä, jos sen kantaa oikein ja tyytyväisenä. Naisena tämä on helpommin sanottu kuin tehty. Kaikkien mainosten photoshopatut mallit huutaa sitä miten pitäisi näyttää siltä ja tuolta. Mieluummin olla vähän hoikempi ja kauniimpi, tiedättehän.

Kuitenkin kaikki vertailu on kuluttavaa ja lopulta aika hullua, koska jokainen on ainutlaatuinen yksilö. Kannattaa siis surkuttelun sijaan keskittyä omiin hyviin puoliin ja opetella korostamaan niitä. Yksi hyvä ohje mikä tuli mieleen on, että kannattaa käyttää vain niitä vaatteita, joista tykkäät ja joissa viihdyt, luottovaatteita siis. Eikä siis hurahtaa jokaiseen sesongin hullutukseen, joka ei sovi muille kuin yli 175 cm pitkille, 50 kiloisille gaselliraajoille, noin kärjistäen.

Itsellenikin tämä omien mittasuhteiden ymmärtäminen on vasta alullaan. Koko ajan huomaan kuitenkin miten tietyn mittaiset hameet, housut ja niihin yhdistetyt yläosat toimivat omalle kropalle. Näihin varmaan on jotakin yleispäteviä ohjeita myös olemassa, mutta itsellä se menee yrityksen ja erehdyksen kautta.

Lyhyesti siis: opettele tuntemaan mittasuhteesi ja rakastamaan omaa vartaloasi, koska oot ainutlaatuinen ja ihan takuulla riittävän kaunis <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti