maanantai 24. maaliskuuta 2014

Projekti 8: uusi paita vanhasta tunikasta

Oon vaan niin innoissani tästä mun tämän vuoden projektista ja ihan luomisen vimmassa. Ja sen kyllä huomaa, nimittäin kolmas kuukausi ei ole edes lopuillaan ja nyt on jo kahdeksas tuunausprojekti maalissa. Oma vaatimaton tavoite oli 12 projektia koko vuonna. Ettekä usko miten monta projektia muhii korvien välissä. Ehkä on hyväkin, että mun aika on niin rajallinen perheen takia. Muuten vaan vajoaisin ompelunirvanaan ja unohtaisin vuodeksi kaiken muun maailman. Olen sitä tyyppiä, joka osaa heittäytyä ja antaa kaikkensa. Siksi tämä jarru on hyvä asia. Perhe muistuttaa mua aina siitä mikä oikeasti on tärkeää eli ihmiset ja oikea elämä. Ei siis blogimaailma ja facebook eikä edes käsityöt.. Joskus se pakkaa itseltä unohtumaan, mutta onneksi kotijoukoilta tulee Reality checkia tasaisin väliajoin.

Nyt siis viimeisimmän projektin raporttia. Lähtökohtana tähän muutokseen oli muutaman vuoden vanha tunika. Ei varsinaisesti mitenkään ruma tai edes epäkäytännöllinen. Jostain syystä ei vaan enää eksynyt päälle, joten pienet aivoni heti raksuttivat saisko tästä jotain muokattua.

Mietin hametta, mutta totesin, etten tarvi toista raitahametta. Raitapaitoja mulla on sen sijaan vain yksi ja sekin kohtuu kulahtanut. Siispä asiaa hauduteltuani päädyin leveään venekauluksiseen paitaan ja tällainen siitä siis tuli:
Tässä alkuperäinen mekko/tunika:Työvaiheet seuraavasti:

1. Leikkaa helma irti tunikasta
2. Leikkaa hihat irti ja suorista hihojen kädentiet näin:3. Helmakappaleesta tulee puseron miehusta. Leikkaa siihen halutessasi hieman kaula-aukon mallia. Itse leikkasin aika vapaalla kädellä eteen ihan vähän syvemmän kuin taakse.

4. Leikkaa hihoille reiät sivusaumoihin. Itse miehusta voi olla aikalailla neliön mallinen, kuten tässä valmiin puseron kuvassa näkyy:5. Ompele olkasaumat.

6. Ompele hihat paikalleen

7. Huolittele kaula-auon reuna, jos haluat. Itse en taaskaan jaksanut :p

8. Paitasi on valmis.

Parasta tässä muutoksessa oli, että tunikan helman ja hihansuiden päärmeet pystyi hyödyntämään uudessa paidassa suoraan ja näin saadaan huoliteltu ilme uuteen vaatteeseen todella vähällä vaivalla.

Rehellisyyden nimissä on todettava, että olisin halunnut paidasta pidemmän. Kangas nyt tällä kertaa riitti kuitenkin vain lyhyeen versioon. Vinkkinä tätä kokeileville : valitkaa lähtökohdaksi vaikka muutamaa numeroa liian iso tunika tai mekko niin kangasta riittää paremmin. Mutta noin yleisesti olen taas kerran kätteni työhön kohtuu tyytyväinen.Tänään puin uuden paidan valkoisen vekkihameen kaveriksi. Ruusu koristeena kuvassa, mutta heivasin sen käytöstä kuvauksen jälkeen. Tänään oli vaan arkisempi fiilis, mutta ehkä lookki on enemmän sunnuntaina seurakuntaan passeli. Että jos vaikka tämän viikon päätteksi sitten ruusun kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti