keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Säärystimehköt villasukan varsista

Tässäpä nopsasti mun toinen eilisen innovaatio. No ei kyllä taaskaan oma vaan Pinterestistä apinoitu, mutta meni testiin nyt.

Tein siis vanhoista villasukista terät pois leikkaamalla lyhyet säärystimet saappaiden varsien alle koristeeksi ja vähän myös lämmikkeeksi. Näin leutona talvena ja kohta lämpenevänä keväänä villasukka saattaa olla jo liikaa saappaissa, siksi tämmöinen light-versio toimii ainakin itsellä hyvin.
Omissa villasukissa oli kaunista pitsineuletta, mutta tähän käy oikeasti melkein mikä vaan varsi. Myös vanhan villapaidan hihoista nämä voisi tehdä hieman pitempänä versiona. Mikäli sukan varsi tai paidan hiha vaikuttaa tylsälle, siihen voi ommella esim. nappeja koristeeksi.

Omat on aika tyngät, kun villasukan varret oli niin lyhyet. Kannattaa siis valita pidempivartiset, jos vaan mahdollista. Varsinkin minun löysempi vartisten saappaiden alla nämä ei toimineet niin hyvin. Saappaiden valuessa alaspäin tuli säärystimen alareuna näkyviin rumasti. Mutta tiukempi varsi pitää lyhyemmänkin säärystimen paikallaan, kuten kuvasta näkyy.

Itse en välttämättä tykkää villasukista tiukkojen saappaiden kanssa, koska ne tuntuu ahdistavalle napakan varren seurana. Tällä pikku "huijauksella" saa kuitenkin talvisen lookin saappaiden kanssa loihdittua ilman villasukan hiostavuutta. Ja huonoksi menneet villasukat menee sujuvasti kiertoon, kun kärjet on nimenomaan ne, jotka ensimmäisenä tummuu tai kuluu puhki. Ellei siis osaa tai halua neuloa uusia kärkiä sukkiin.Tämän voi toki toteuttaa neulomallakin ja silloin lopputulos on luonnollisesti siistimpi. Mutta tässä nyt (taas) tämmöinen laiskemman käsityöläisen versio, jonka toteuttamiseen tarvit kirjaimellisesti puoli minuuttia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti